Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Световните кръгове по мотокрос през `08 в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Световните кръгове по мотокрос през 2008 в България

Още снимки с красиви полети...наистина ми напълниха душата

Коментар

Още две красиви снимки

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
        На Дейвид поне във втория манш му подариха победата (след падане на водача Йонатан Бараган в последната обиколка), но при Кайроли хич не стояха така нещата - малко след старта падна, тръгна последен, добра се до второто място след което постепенно взе да отстъпва и в крайна сметка завърши май 4-ти (пък дали не беше и по-назад) - язък
        Ице много претоварена мрежа.... аз едвам се чух с Краси, но рано сутринта(май го събудих , както и Ивка) и от там на там аут, само на случайни срещи се радвах....

А за състезанието, ама хич нищо не си разбрал

Филипертс не спечели 2рия манш, Големият Пурсел(№90) стана първи - 2.Филипертс, 3.Рамон, 4.Бараган.....
        Като Пурсел две-три обиколки преди финала се движеше 4ти-5ти...

А Кайроли въобще не е 4ти (за мое съжаление ) във втория манш.
        Той се движеше затворен с една обиколка почти през цялото състезание....
        След старта, на първия десен завой, се завъртя и падна. Няколко мотора минаха през него.... Но стана, запали, тръгна съответно последен и ги почна....Стигна до 12та позиция и в ниското под комина, на десния завой пак падна, там изгуби пак около 5-6 позиции, но запали и тръгна. Обаче в този момент друг състезател се удари в него и пак паднаха.... Тогава вече мотора буквално се удави, рита го сигурно една минута и пак запали и тръгна. В този момент вече водача(с КТМ) го изпревари(т.е. затвори го с 1 обиколка) а той от тук на сетне по регламент няма право да им се пречка, защото е "застигнат състезател" и трябва да пропуска тези зад него, които го настигат. Той така и направи - до финала пропусна и втория, и третия... Това заблуди много хора, че е бил четвърти и не е могъл да ги изпревари...

Това което написах се разви във вторите маншове

п.п. Тодоре, имаш ли снимки на № 222 - А.Кайроли?
        Ако имаш дай ги, той е най-атрактивния състезател в световния шампионат.

Мойте снимки ще ги пусна с няколко дни закъснение.

Коментар

Страхотно състезание, здраво каране.
          Разочарован останах, че нямаме представители.

Коментар

-ЗА ТЕЗИ КОИТО ИСКАХА ДА ВИДЯТ НАШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ

..не случайно ви споменах че съботният ден е ПО интересния

..в събота са квалификациите и наистина е много по интересно а и по малко хора има и цял ден общо взето е програмата тогава можехте да видите и нашите и да ги подкрепите ..за вторият ден пускат вече само първите 30 най добри от квалификациите ..за съжаление никой от нашите не можа да влезе в тази бройка ..което разбира се..го и очаквахме но ..все пак..имаше някаква надежда

а тези

Тия девойки упорито тренираха за Националния Дамски отбор по мотокрос, щото им бяха казали, че ако си купят мотори "Хонда", имат кинти и направят 657 обиколки по цимента на пистата, може и да ги вземат...

..си участваха при жените и ..си се представиха много добре /ива може да каже по конкретно точно кои са-аз до колкото си спомням тази бе холандка и караше ктм 125 -2 тактов и то караше много яко влезе си и в квалификациите/..тука просто се разхождат "цивилни"

а кариоли наистина изостана при паданията..не можа да запали бързо мотора /хак му е като не кара двутактов / ..когато го запали вече бе с една обиколка затворен от първите..и по правилник трябваше да ги пропуска и да не им пречи..все пак хвана се за тях и с тяхното темпо въртя до края като от 27 мо място се смъкна до към 19-18 /не съм съвсем сигурен точно/ но все пак взе 2 точки /тва вече е сигурно /

..между другото много добре бе тази година и организация и състезание участници въобще много голямо подобрение във всяко отношение спрямо предишни години..женския клас също внесе много положително настроение..спонсори реклами..бяха повече от друг път и дори организаторите са имали възможност приходите от билетите изцяло да ги направят дарение за деца сираци а не да разчитат на тях за покриване на разходи..разбрах че има вече и нова дренажна система която даже и при дъжд да задържа трасето да не се каля прекалено и водата да се отича..браво ..сега ако може и да почнат да успяват наши състезатели да влизат в квалификациите а защо не и по лека лека да заизлизат на по челни позиции и кефа ни ще е пълен

ПП . -с пропуските на ямаха нямаше никакъв проблем ..влизаш си с тях в боксове навсякъде ..не знам защо хд е останал с впечатление че нещо не е в ред -това което някои са носели на вратовете са журналистически или някакви други карти индефикационни които от ямаха няма как да ви дадат...благодарим на ямаха за уважението проявено към форума и списанието ни!
            ..между другото похвално че тази година ямаха и хонда представителствата ни бяха си направили щандове..до сега предишни години само представителите на ктм имаха щанд там..разбира се и тази година също и те бяха там..със също много атрактивен щанд
            Последно редактирано от mitkov; 12-05-08, 09:22.

Коментар

Много съм испуснал но неможах да дойда, качвайте снимков материал поне да гледаме тези които неможахме да присъстваме на състезанието.

Коментар

Мдаа, неразбирането ми се е получило, защото за малко отсъствах от пистата (малко след старта на втория манш) и се връщам и очаквам да видя Кайроли по-към края на колоната, но гледам, че беше 2-3-ти и се зарадвах, че е успял да стигне дотам (но пък имах и малко съмнения, че толкова бързо се е добрал дотам), а тя каква била работата
                Ех, лош късмет извади той, иначе и според мен е най-атрактивния състезател в световния шампионат (за МХ3 не мога да кажа, не съм гледал на живо досега)
                А за Филипаертс на финала същата работа - бях под бившата трибуна (дето беше многото народ), а баща ми беше на другия край (над ВИП трибуните, на баира), и към края на втория манш вече започнах да се придвижвам към него, защото трябваше максимално бързо да се изнеса от състезанието, че ме чакаше път към Стара Загора, а не ми се пътуваше по тъмното , та като отидох при него те тъкмо финишираха, и затова ми се стори, че Филипаертс бе първи.
                Няма значение - не вземайте предвид това, което съм споменал за класирания и прочие - явно не отговаря съвсем на истината

А за пропуските (нали тия зелените ленти) - честно казано изобщо нямах време да пробвам да влизам в боксовете, защото докато намеря човека от Ямаха (постоянно се разминавахме с него по касите) и то стана 11 часа и жените вече започнаха да обикалят. Въпреки, че отидох даже и малко преди 10 часа на състезанието - чакахме пред входа, защото жената на касата (това е касата откъм с. Горна Росица) каза там някъде да съм търсел Ямаха пича. Чакахме чакахме, никой не се появи. Ходих пак до касата, хората казаха, ейсега беше тука ама замина нанякъде. Викам си, ще отида до другата каса (която е откъм Севлиево) и ако и там го няма купувам два билета и да влизаме с баща ми, че състезанието ще започне без нас накрая. Отидох там, за щастие той бе там, даде ми зелените лентички, по подразбиране аз нали знам, че съм с Вип пропуск отидох да си паркирам колата на втория вип паркинг (не че ме бърка къде ще я паркирам), но полицая там каза, че с тия пропуски няма да стане Както и да е, паркирах я там накрая в тревата и се смесихме с тълпата по баирите. Но докато успея да си взема пропуските както споменах жените започнаха да обикалят и сметнах, че не е добра идея тепърва да тръгвам да се мотая из боксовете, ами по-добре да отивам и да зяпам.
                Та не съм пробвал да влизам в боксовете , но ми мина през главата, че щом полицая и на паркинга не ме пуска, какво остава за "вътре"
                Няма значение, единствено съжалявам, че това чакане ми изяде цялото време
                По едно време спекох много и влязохме на състезанието без да сме си взели нито брошурки (т.е. стартовите списъци), нито нищо - просто не разбрах откъде се вземат. Гледам разни състезатели обикалят, карат готино, ама по-голямата част изобщо не ги знаех кои са (напоследък не следя толкова активно световния шампионат) - абе пълно информационно затъмнение . Е, поне № 222 поне го знам кой е
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                  това което някои са носели на вратовете са журналистически или някакви други карти индефикационни които от ямаха няма как да ви дадат...благодарим на ямаха за уважението проявено към форума и списанието ни!
                  Не не, гледах едни такива като покана за сватба ( ) носеха хората, ама те май си бяха от БФМ

Както и да е - искам и аз да благодаря на Ямаха, че все пак направиха този жест за нас (макар, че имаше още какво да се желае откъм организация)

Митков, звънях ти и на тебе да се видим и запознаем, но нещо не го вдигаше
                  Жоро хр 600 - и на тебе звънях, както вече споменах, това беше преди състезанието, но не помня дали не успях да се свържа или и ти не го вдигаше
                  Звъннах на Ива (това беше преди състезанието още), но тя каза, че е още в потела пък После след състезанието й звъннах, тогава пък вече бе в боксовете, та и с нея не можах да се видя. Тюх дет се вика.
                  Много зле работата с тия комуникации - едва успях веднъж да се чуя с баща ми, за да му кажа да идва при мене, че по-хубаво се вижда (то това си е факт де), ма той каза, че тъкмо си бил хубаво седнал там и не му се мърдало

Айде, догодина пак сме там, ама тоя път викам наистина предварително да си чукнем някаква среща там някъде, че да няма после не видял, не разбрал А и догодина да се надяваме, че ще има и наши състезатели в неделя (чу ли Ивке? )
                  Последно редактирано от HD; 12-05-08, 10:02.
                  Hristo Draganov

Коментар

Наистина стана хубаво състезание и прекрасно преживяване! Аз бях един от печелившите с VIP пропуските/за което благодаря на колегата Ицо и Yamaha България/! В 10 часа бях на пистата и видях Стефан от Севлиево/ BOBIMX/, той звънна на някой от Ямаха и момчето дойде с едно ATV и ми донесе пропуска! С него ме пускаха навсякъде! Колата я паркирах на паркинга с хеликоптера и от там директно в боксовете, където се омешахме с отборите и звездите! Имаше много снимки и автографи!
                    На павилиона на КТМ беше най-оживено!

Досеща те се заради кой?

С Venci_29

Палатката на Yamaha също привличаше фенове

Измиват моторите за старта!

Снимки от трасето няма да пускам, защото съм с любителски фотоапарат!

Награждаването MX1

Победителят Philippaerts
                    Lesidren.com

Коментар

Ей, тоя Philippaerts голямо карач, голямо нещо... Сутринта като си говорихме един такъв кротичък, тихичък... Имаше 15-минутна сесия на която почти нон-стоп раздаваше автографи. Питам го "ами сега кака ще даваш газ, не ти ли изтръпна ръката?"... А той си трае и се подсмихва лекчико. Видяхме защо!

Коментар

Айде, догодина пак сме там, ама тоя път викам наистина предварително да си чукнем някаква среща там някъде, че да няма после не видял, не разбрал

Защо догодина?!

НА 15.06.2008г., НА МОТОПОЛИГОН "РИДО", САМОКОВ, ИМА КРЪГ ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ В КЛАС "МХ 3".

И КРЪГ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО В КЛАСОВЕТЕ - ДО 65сс И ДО 85сс.

Това състезание също е голяма класика, дори бих казал дооста голяма
                        Не е за изпускане...

Коментар

Първоначално публикуван от rfi Преглед на мнение
                          Аз бях един от печелившите с VIP пропуските/за което благодаря на колегата Ицо и Yamaha България/! В 10 часа бях на пистата и видях Стефан от Севлиево/ BOBIMX/, той звънна на някой от Ямаха и момчето дойде с едно ATV и ми донесе пропуска! С него ме пускаха навсякъде! Колата я паркирах на паркинга с хеликоптера и от там директно в боксовете, където се омешахме с отборите и звездите!
                          Хубаво е като имаш повечко познати, които знаят на кого да звъннат, но при мене случая за съжаление не е такъв (т.е. не познавам почти никой от форума - може да се разминем ейтака, ама като не се познаваме ).
                          Аз докато го намеря пича от Ямаха с АТВ-то и стана 11 часа.

И последно - ЗА ТИЯ ЗЕЛЕНИТЕ ЛЕНТИ ли става въпрос
                          Бях започнал да си мисля даже, че истинските пропуски са свършили и са ми дали някакви други
                          Hristo Draganov

Коментар

Някой от модераторите моля да ми изтрие горния пост, че нещо нета се скапа и се получи дублиране.
                            Предварително благодаря!

Аз бях един от печелившите с VIP пропуските/за което благодаря на колегата Ицо и Yamaha България/! В 10 часа бях на пистата и видях Стефан от Севлиево/ BOBIMX/, той звънна на някой от Ямаха и момчето дойде с едно ATV и ми донесе пропуска! С него ме пускаха навсякъде! Колата я паркирах на паркинга с хеликоптера и от там директно в боксовете, където се омешахме с отборите и звездите!
                            Хубаво е като имаш повечко познати, които знаят на кого да звъннат, но при мене случая за съжаление не е такъв (т.е. не познавам почти никой от форума - може да се разминем ейтака, ама като не се познаваме ).

И последно - ЗА ПРОПУСКИТЕ ПОД ФОРМАТА НА ЗЕЛЕНИ ХАРТИЕНИ ЛЕНТИ (към 2 пръста широки) ли става въпрос (довечера може да го снимам)
                            Бях започнал да си мисля даже, че истинските пропуски са свършили и са ми дали някакви други

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                            Защо догодина?!

НА 15.06.2008г., НА МОТОПОЛИГОН "РИДО", САМОКОВ, ИМА КРЪГ ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ В КЛАС "МХ 3".

И КРЪГ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО В КЛАСОВЕТЕ - ДО 65сс И ДО 85сс.

Това състезание също е голяма класика, дори бих казал дооста голяма
                            Не е за изпускане...
                            Знам и за Самоков, но не мога да гарантирам, че ще присъствам
                            Последно редактирано от HD; 12-05-08, 11:17.
                            Hristo Draganov

Коментар

Случайно се запознах на касата с МANOM, и към 10.30 изпратих пича с ATV-то при него! Но изглежда сте се разминали!
                              И последно - ЗА ПРОПУСКИТЕ ПОД ФОРМАТА НА ЗЕЛЕНИ ХАРТИЕНИ ЛЕНТИ (към 2 пръста широки) ли става въпрос (довечера може да го снимам)
                              Точно за тях става въпрос! Единствено не ме пуснаха на голямата трибуна зад старта / не че имаше места, но за там трябваше лентата да ти е червена/ Затова гледах от другата трибуната която е при "трапеца" на финала!
                              Последно редактирано от rfi; 12-05-08, 11:33.
                              Lesidren.com

Коментар

Тъй ..., и моя беше същия пропуск ....
                                Защо обаче полицая ме изгони и не ми разреши да паркирам там до хеликоптера? (е, вие разбира се няма да можете да ми отговорите на този въпрос ) Може би защото колата ми е старичка и да не загрозявам паркинга, но пък имаше една точно същата, че и също толкова ръжда избила тук-там и си беше вътре
                                Това не е проблем - яд ме е само, че докато си взема пропуска и мина 1 час време, през който бях планувал да се мотам из боксовете, но ...

Случайно се запознах на касата с МANOM, и към 10.30 изпратих пича с ATV-то при него! Но изглежда сте се разминали!
                                Ми аз влязох откъм с. Горна Росица, там на касата казах, че имам пропуск от Ямаха, но човека все още го нямаше там (то беше и 10 часа де), платих си само 2 кинта за паркинг и жената вика "отивай да го търсиш някъде". От 10 часа докъм 10,30 бях точно пред главния вход с надеждата все пак случайно да зърня някой от Ямаха и да си взема пропуска по-рано от 10,30 за да мога да имам повече време за боксовете. В 10,30 отидох пак на същата каса (мислех, че ще има човек и на двете каси, но явно съм се излъгал), там ми каза един мъж, че човека от Ямаха току-що бил тръгнал нанякъде (към трасето имаше предвид). Казах си, ще ида и до другата каса и ако и там го няма си взимам два билета и влизаме, че няма време. Отидох, беше там човека, взех пропуските (на мене и на баща ми), отидохме при ВИП паркинга до хеликоптера с надеждата да си оставя там бракмата, обаче нъц - полицая каза "с тея пропуски тук няма да стане, айде марш на тревата!" И докато паркираме и то стана 11 часа
                                Последно редактирано от HD; 12-05-08, 11:45.
                                Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X